Välkommen hit!

Katteriet- tankar och utgångspunkter

Stamnamnet SE*Black Beluga registrerades 2016 och planer finns att starta ett litet katteri med sibirisk katt. Black beluga, den ryska delikatessen, som lånat sitt namn till katteriet, anspelar på det ryska, den sibiriska kattens ursprung och kopplar till ett förflutet till sjöss på ett av tidernas vackraste kryssningsfartyg Cunards M/S Sagafjord. Beluga är den allra yppersta kvaliteten av rysk kaviar vilket ska påminna om ett fokus på kvalitet i form av hälsa när det gäller avel. Kanhända anspelar stamnamnet också på förkärleken till svarta katter. Och vem vet- kanske dyker den kolsvarta drömkatten upp en dag.

Beluga för kvalitet

Ledstjärnan för katteriet är att ha prioritet på hälsa i avel och arbeta ansvarstagande för den sibiriska rasens utveckling. Det kräver kunskap och erfarenhet. Erfarenhet kan endast komma med tiden och för mig som ny uppfödare blir utbildning prioriterat. Att skaffa mentorer liksom goda nätverk är också centrala delar. Engagemang i uppfödarnätverk samt rasföreningen är fler källor till ökad kunskap. Jag deltar gärna på utställningar. Förutom att det är trevligt att träffa andra kattnördar och vackra katter är det också sätt att lära mer om rasen.

Kontakt: e-post: pernilla@blackbeluga.se Mobil: 070-6109922. Adress: Videvägen 38D, 903 65 Umeå.

Följ diverse katthändelser via Instagram: @pernilla_helmersson

/Pernilla

 

 

Lämna ett svar