Aktuell kull

Här följer vi vårens sibiriska stjärnor Pirelli, Apex, Shakedown och flying finish från start till mål.

Föräldrar: S*Lubov Sibiri Aljoscha och S*Lince’s Lirica.

Kulltema: Rallytermer. (För kullen tillverkades under de dagar Rally Sweden gick av stapeln i Umeå).

Ungarna, i födelseordning;

  1. SE*Black Beluga’s Pirelli, hane. svartsmoke (ns).
  2. SE*Black Beluga’s Apex, hane, svartsmoke (ns).
  3. SE*Black Beluga’s Shakedown, hane, svartsmoke (ns)
  4. SE*Black Beluga’s Flying finish, hane, svartsilvertabby med vitt (ns 09 22).

Födelsedag: 2023 04 11

Tre veckor


Nu är det full ögonkontakt och de är uppe på benen och vinglar. Tryggast är fast mark under fötterna men poängen att umgås med andra än mamma börjar visa sig. Börjar kunna tvätta en tass och så själv. Enormt gulligt. Men ön gulligare är svansarna. Rakt upp i vädret och bred och korta som små julgranar. Pirelli var först med rymningsförsök ur bolådan, så nu har bolådan utökats till dubbel storlek. I fem steg ges de allt mer utrymme.

Pirre, coolast killen.
Apex, ljusaste smoken
Shake down, mörkaste smoken
Förtrollande Finn

Två veckor


Tittut! Ögonen är helt öppna men världen ännu liten. Mörkt och i ett mysigt bo med mamma, så ska dagarna spenderas. De öppnar sig allt mer utåt och rör sig, men ännu med magen i marken. Tant Minou är förbi emellanåt och tar, på behörigt avstånd, en kik på ungarna. Och hon ryser av vad hon ser. Karaktärsdrag blrjar visa sig men vi får se om de består. Den coolaste, tryggaste i hantering är Pirre, därefter Finn. Apex och Shake down är ena gaphalsar och skriker som nymfparakiter nör de inte är hos mamma. Men det, små morsgrisar ska bli föremål för aktiv socialisering kan jag lova.

Pirre
Apex
Shake down
Finn

Första tiden


Super-mamman – som sköter och matar och njuter stort av att mamma dem. Litar på alla människor och lämnar inte de smås sida. Mat och vatten serveras på sängen. Enda gången hon lämnar är för toabesök. Och då ska toan vara placerad långt från de små skatterna. Det är viktigt. Så att inte något rovdjur ska lockas dit ungarna är. Alla de naturliga instinkter är fantastiskt att bevittna. Gluggarna öppnas en efter en och världen blir större. Det sker en enastående snabb utveckling.

Födelsen


En skolboksförlossning. Lirica trygg, lugn och urstark. Fyra små bar hon på. Varannan kom huvudstupa, varannan med bakben först. Men det fick fint det med. Friska, pigga och ingen behövde någon hjälp att hitta råmjölken.

Dejtandet

Uppstod tycke? Yes box. Många tuffa tag på mattan. Då blir man lätt rufsig i pälsen. Bra jobbat gullisar! Och tack Anette liksom husse och matte för lånet av guldklimpen.

Aljoscha, den goa.