Aktuell kull 2021:2

Lirica och Tabbes bebisar är här!

Jodå, det blev ännu en efterlängtad kull hos Black Beluga. De kom till världen den 26 maj 2021. Pappa Tabbe är en vacker rejäl kille född i Italien som vi hoppas nedärver sitt fina temperament till denna kull, såsom han gjort till sina tidigare avkommor. Här kan man följa utvecklingen i veckorapporter. Rörlig media finns på Instagram som vanligt.

Ungarnas stamtavla
Tre veckor

Hej världen! Nu är de med. Vakna och nyfikna. Bolådan räcker inte till utan har byggts ut lite. Vi är alltså i fas två när det gäller levnadsutrymme. Mammas mjölk flödar och närt dem ända till nu. Men till veckan planeras smakportioner av annat. Vi får se hur det emottas. Då presenteras också babysandlådan. Preppad med havregryn. Med andra ord påbörjas mattes städjobb.

Och. De är så gulliga att man smäller av! En varning utfärdas för att detta kan komma att upprepas de kommande veckorna. Men man förundras ju. Så söta när de nu börjar tvätta sig eller något syskon. På den kommande veckans agenda står även första klippningen av de små synålarna till klor. Nu börjar med andra ord hanteringen på riktigt.

Mitra
Mitra
Mitra
Kastor
Kastor
Kastor
Trille
Trille
Bell
Bell
Bell
Två veckor

Ögonen är öppna och hörseln är här. Fyra trinda småttingar med finfin viktutveckling. De kravlar runt i bolådan men det krävs ännu lite övning innan de lyfter magen från underlaget. Och apropå magarna, de är nu riktigt tjocka och fina. Äta, sova, äta sova – så ser dagarna ut. Men snart så, snart ska bolådan byggas ut lite.

Vid Liricas förra kull kopplade namnen till hattar. Det temat fortsätter. Förra gången var det Stetson och Jaxon, Flor och Luva. Nu blir det hattarna Kastor och Trilby för grabbarna samt Mitra och Bell för flickorna. Sedan återstår bara att lista ut vem som är vem.

Hona 1
Hona 1
Hane 1
Hane 1
Hane 2
Hane 2
Hona 2
Hona 2
Proppmätt, dags för tupplur.
Nästa utslagna palt.
En vecka


Frid och fröjd. Mammakatt är mycket stolt och omsorgsfull mamma och vill gärna höra massa beröm om de små. En mamma som inte håller på och flyttar sina små utan accepterar snällt när matte tycker de ska flytta från kartong till bolåda eller rent av ändrar boplats. De växer och mår och gluggarna har börjat öppnats. Först ut att så smått börja kika på världen är silvertjejen med vitt. Honorna väger 180-190 gram och hanarna 200-210 gram.

Första honan, svartsilvertabby med vitt.
Första hanen, svarttabby
Andra hanen, svarttabby.
Andra honan, svartsilvertabby.
Födelsedagen


Med ett piggt och tydligt mjau väckte Lirica mig klockan 6.30 och berättade att ungarna skulle komma idag. En timme senare kom första lilla stjärnan och sedan kom de alla med 20-30 minuters mellanrum. Totalt föddes fem vackra men tyvärr var en hona för medtagen pga av avföring i fostervattnet och den lyckades jag sorgligt nog inte rädda. Hel och fin på alla sätt. Neo tyckte att det dock skulle vara ett fint namn och så fick det bli. Så sov nu gott sötaste Clarence.

Först född var en svartsilvermönstrad hona med vitt och en vikt på 94 gram. Därefter kom två svarttabbymönstrade grabbar på 100 respektive 116 gram och sist en svartsilver hona, tabbymönstrad som vägde in på 97 gram. Allt gott! Lugn och ro och bara nöjda katter i boet.

Nyfödd, första honan.
Nyfödd, första hanen.
Nyfödd, andra hanen.
Nyfödd, andra honan.
Stolta mamman.
-”Godmorgon matte, idag ska vi bli fler”.
Jodå, allt såg finfint ut i magen. Det gjordes en koll när det, av anledningar, misstänktes att Lirica var längre gången i dräktighet än hon (som det visades senare) egentligen var. Alla hjärtan pickade på fint. Och veterinären räknade en, två, tre, fyra, fem… Och jepp, fem tussar visade sig vara i magen!
Dejtandet


Det tog ett tag innan det tog. Lirk och snälle Tabbe hann tillbringa rätt mycket tid ihop. Men inte gick det någon nöd på de två i sin fina lilla stuga. Tack snälla Tina Viberg med uppfödningen S*Lexcon som lånade ut sin fina kille.

Tabbe med det vackra tabbymönstret.
Tufft läge för matte när lillan flyttar ihop och skaffar kåk med sin nya kille.
Goda vänner. Också.