Aktuell kull 2021

Jamus och Spökets bebisar är här!

Den 20:e februari 2021 var det dags. De två egenuppfödda katterna Jamus och Spöket fick en kull på sex ungar, riktiga kärleksbarn eftersom föräldradjuren är bästisar. Båda föräldrarna är enormt sociala och trevliga. Så nog ska det kunna bli riktigt trevliga kattungar till nya mattar och hussar. Åtminstone har de de allra bästa förutsättningarna. Häng med och följ utvecklingen i de kommande veckorapporterna! Rörlig media finns på Instagram som vanligt.

Länk till kullens stamtavla

En vecka

Peppar, peppar – mammakatt har inte flyttat kullen sedan initiativet första natten. Friden råder alltjämt i bolådan. Nöjd mamma och nöjda bebisar. Till veckan borde ögonen börja öppnas så det blir att se fram emot tvåveckorsbilderna.

Ferret, 201 gram
Hassel, 214 gram.
Åska, 206 gram.
Lava, 177 gram.
Mica, 207 gram.
Ziv, 206 gram.
Namnsättning

Ibland går det undan. Som namnsättning redan dag 2. Man kan tro att det planeras nöddop – men så är det ju inte. De små verkar må mycket gott. Denna gång blev det namn med inspiration från deras yttre karaktärsdrag.

Nyföddheten

Så små – men vad de kan. Full kravelfart mot diandet direkt efter födseln. Ute efter råmjölken med de viktiga antikropparna. Första tiden handlar bara om ätande och sovande där mamma står för fullservice och ordnar mat, tvätt och även tömmande ända tills de äter riktig mat. Instinkterna imponerar. Minsta pip och hon är beredd att fixa. Men de mesta pipen handlar om intensiva kamper i mjölkserveringen. Jösses! De värsta cat fightsen står de två silvertussarna för. De har båda riktat in sig på de översta spenarna och är inget vidare på att samsas.

Och bara för att förlossningen är gjord är det inte över för mammakatt. Dagen efter fick Spöket kraftiga eftervärkar. De ska hjälpa livmodern att dra ihop sig och med så stor kull är det mycket att jobba ihop. Det har varit snabbandning och flämtandning och ont, ont. Tipset om massage kom i rättan tid. Nu på den andra dagen verkar det hela över och alla mår bra och vikterna börjar öka så smått.

Här kommer en mer teknisk beskrivning enligt födelseordning där de levererades enligt varannan damernas.

Nr 1: Hane. 103 gr. Svarttigré med vitt (n 09 23) Namn: Hassel.

Nr 2: Hona. 110 gr. Svartsmoke (ns). Namn: Åska.

Nr 3: Hane. Svartsmoke med vitt (ns 09). Namn: Ferret.

Nr 4: Hona. 104 gr. Svartsmoke (ns). Namn: Lava.

Nr 5: Hane. 110 gr. Svartsilvertabby (ns 22). Namn: Mica.

Nr 6: Hona. 113 gr. Svartsilvertabby med vitt (ns 09 22). Namn: Ziv.

Födelsedagsbilderna kommer här!

Nr 1 och nr 3, två av bröderna.
Nr 2. Hona.
Nr 3. Hane.
Nr 4. Hona.
Nr 5. Hane.
Nr 6. Hona.
Här bor vi. Åtminstone tycker matte att vi ska det. Vi hade en sån trevlig halvtrasig kartong tidigare. Men den försvann plötsligt. Misstänker att matte har något med saken att göra. Sedan ska vi inte tala om vad matte tyckte när hela kullen flyttades till kattlådan i rummet bredvid under första natten.
Om katten själv får välja.
Nedkomsten

Vilken jackpot och vilken duktig mamma! Okomplicerad dräktighet, en förlossning enligt skolboken, riktigt präktiga vikter och en härlig palett färg och mönster. Trots stor kull hade alla vikter över hektot. Mammakatt bjöd dessutom på nedkomst mitt på ljusan dag och var pigg och stark under de 4,5 aktiva timmarna. En liten stund mellan unge fyra och fem såg hon trött ut, men det gick strax över. En lugn, effektiv förlossning och en rakt igenom mallig mamma. Hennes viktuppgång blev 1,6 kg och hon toppade på 5,8 kg när ungarna föddes på dag 64. Precis som i de andra Black Beluga-kullarna så föddes först en ”brunis”. Dessutom kom två smokeflickor – mamma upp i dagen med andra ord. Därtill två svartsilvermönstrade; en hane utan vitt och en hona med vitt. En hane med vitt såg först ut att vara solid, men han får nog sälla sig till smokegänget. Vi summerar alltså preliminärt; 3 honor och 3 hanar, 3 solida och 3 agouti varav 2 tabby och 1 tigré, 3 med vitt och 3 utan, 5 med silver och 1 utan. 

Dejtandet 

Pang på rödbetan! Jamus och Flor är inga främlingar för varandra och damen var raskt med på noterna när Jamus kom med sitt skamliga förslag. Ingen vits att spela spel. Möjligen var hon lite väl lätt att charma tycktes Jamus tycka. Han gjorde klart att det inte skulle bli någon långdragen  parningsperiod.  Till den trånande damens stora besvikelse. Också matte oroades över den snabbt falnande lågan. Men Jamus visste nog att fröna satt där de skulle. För det skulle visa sig bli rik utdelning. Så att säga. 

Nå, vad säger du gumman?
Date night
Nu ska det bli barn gjorda.
Jag är faktiskt less på henne nu.