Aktuell kull- nu är de här!

Lirica och Remiels fyra skatter

Den 11 maj 2019 föddes Liricas första kull, två hanar och två honor. Både mamma och ungar mår fint, de små växer fint och mammakatt sköter dem noga. Mamma är S*Lince’s Lirica och SE*Asiri’s Remiel. Mer info om föräldradjuren längst ner på denna sida.

Kattungarnas stamtavla

En vecka

En vecka har gått och vilken fantastisk kattmamma hon är, Lirica. Härligt att se, och fascinerande med instinkterna där hon med självklarhet bara vet hur allt ska göras. Mammakatt lämnar ogärna sina små – så frukost, lunch och middag har bokstavligen serverats på sängen hittills. De senaste dagarna har hon några korta stunder lagt sig utanför bolådan när småttingarna sover. I övrigt är det ett evigt ruvande där, allt som oftast med en beskyddande vinge över. På en vecka har vikterna fördubblats. De har också fått sina namn. Det blev ett gäng hattmodeller; Vega, Flor, Stetson och Jaxon. Brunisen får namnet Stetson. Däremot får framtiden utvisa hur mycket gangster han faktiskt blir. Jaxon är silverkillen och silvertösen heter Vega. Smoketjejen ges namnet Flor. Till veckan borde ögonen öppnats.

SE*Black Beluga’s Flor, hona, SIB ns.
SE*Black Beluga’s Vega, hona, SIB ns 09 22/24.
SE*Black Beluga’s Jaxon, hane, SIB ns 09 24.
SE*Black Beluga’s Stetson, hane, SIB n 09 24.
Jaxon till vänster, Stetson till höger.
Systrarna Flor och Vega.

Ankomsten

Precis på dag 65 födde Lirica fyra pigga ungar. Förlossningen blev inte utan dramatik. Trots tid och möda syntes bara en liten svanstipp som berättade att den första tänkte komma med rumpan först. Efter överläggningar och ytterligare väntan togs till slut beslut om att åka in. Röntgen visade minst fyra ungar som låg huller om buller. Lirica fick värkstimulerande. När inte heller det gjorde susen började förberedelse för snitt. Samtidigt började vi ställa oss in på att den med svanstippen var förlorad. Men det kändes tydligt att det fanns andra vid liv därinne. Men snittet fick vänta. Det kom nämligen ett mer akut fall med en hund som fick förtur för operation. Och tack och lov för det! För då plockade Lirica fram lite extra superkrafter och jobbade ut sin förstfödda. Full av liv. Sedan kom tvåan. De två sista trillade ut av bara farten. Fantastiskt! Katter och kattungar klarar så mycket mer än man tror.

De fyra, två honor och två hanar, hade vikter mellan 102-108 gram. En hane är svartsilverspotted med vitt. En hona är också svartsilvertigre/spotted el. tabby med vitt. En hona är smoke utan vitt. Slutligen finns en svartspotted hane med vitt.

Lirica lämnar icke sina skatter och är både stolt och rädd om dem men lånar ut dem för lite gos så länge de inte piper. Då kommer hon på momangen. Hon njuter stort i sin nya roll. Minou smygtittar ibland men håller sig undan och är ännu inte välkommen att delta i omsorgen om de små. Det råder så att säga ingen som helst tvekan om vem som numera är ranghögst av honorna. Småttingarna äter och växer. Det är knäpptyst i bolådan – uppenbart är att småttingarna är nöjda med mammas varor och tjänster. Tillvaron består uteslutande om att sova och äta. Allt väl och frid råder i bolådan.

Parning och dräktighet

Vågen tickade på vecka för vecka. Lirica blev dräktig efter en äventyrlig helg på bortaplan med stiliga svarta prinsen Remiel som ägs av Katarina Johansson Strandberg med katteriet SE*Asiris. Remiel är en go kelig kille och en mästare att få kattdamer på fall. Lirkan tyckte han var mer än lovligt läcker… Tusen tusen tack för lånet av den fina grabben.

Länk till provparning Pawpeds

En liten nosgos. Strax före hemfärd och en lugn stämning mellan paret efter en mycket intensiv helg.

 

Första mötet. Lirica tydligt skeptisk men Remiel kuttrade och lockade och fick Lirica på fall.
Den lånta förlossningsväskan på plats. Bolådan bäddad. I väntan på dagen D. Som inföll 2019 05 11.
Några mysiga semesterdagar tillsammans med en Lirica som blivit ordentligt bred över ryggen några dagar innan förlossning. Den blygsamma viktuppgången på 900 gram resulterade ändå i hela fyra ungar, alla med vikter över ett hekto.

Den stolte fadern Remiel i fotostudion.

Info om Lirica med tester osv finns på hennes egen flik. Här nedan kommer motsvarande info om Remiel.

SE*Asiri’s Remiel, info och tester
  • EMS-kod: n, svart solid
  • Född: 2018 02 27
  • Mor: S*AceroRamos LaVista
  • Far: SE*Asiri’s Aslan
  • Uppfödare: Katarina Johansson.
  • HCM: normal 2019 01 24.
  • PKD: (Mor LaVista fritestades 2019 03 07. Far Aslan fritestades 2019 04 04).
  • Blodgrupp: A eller AB, ej bärare av B-blod.
  • PKDef: fritestad genom föräldrarna.
  • Ej bärare av CS-genen (maskat anlag).